Hond eet slecht: 3 bruikbare tips!

hond eet slechtEet je hond de laatste tijd slecht? Wil hij helemaal niet meer eten? Dan ben je op zoek naar tips. Wij informatie  verzameld die door hondenbaasjes als zeer handig wordt ervaren wanneer hun viervoeter niet goed eet. Het is natuurlijk niet zomaar dat je hond niet of slecht eet. Bekijk daarom altijd eerst deze punten voordat je verder gaat.

 

Hond eet slecht maar is wel actief?

Honden die slecht eten of helemaal niet meer willen eten kunnen ziek zijn of klachten hebben. Als jouw hond nog actief is en misschien wel een opperbest humeur heeft dan is de kans groot dat hij niet ziek is.

Gaat het slecht eten gepaard met andere verschijnselen?

Denk aan diarree, hoesten, braken, veel drinken (veel dorst hebben), een dikke buik, slecht lopen of kortademigheid (snel ademhalen, vaker dan 30-35 keer per minuut). Als je hond één of meerdere symptomen heeft is het verstandig om niet zelf verder te zoeken naar de reden van het slechte eetgedrag van je hond. Bel dan de

Als je hond al een wat langere tijd slecht eet is het verstandig om de dierenarts te bellen! Die zal onderzoeken wat de reden hiervoor is. Er is namelijk altijd een reden voor als je hond niet goed eet. Wanneer hij een keer een maaltijd overslaat hoef je niet direct de dierenarts te bellen maar als hij een hele dag of langer slecht eet is het verstandig om toch even contact op te nemen met de DAP (DierenArtsPraktijk).

Bel bij twijfel áltijd de dierenarts!

3 Tips voor als je hond slecht eet

  1. Je bent overgestapt op ander voer.
    Als je overgaat op een ander soort of merk hondenvoer kan het best gebeuren dat jouw hond dat helemaal niet lekker vindt. En net als wij mensen laten ook honden dan hun maaltijd staan. Je kunt een portie van zijn oude voer voorzetten om te kijken of hij dat wel opeet. En zo ja, dan weet je dat hij zijn nieuwe voer niet lekker vindt.
  2. Je hond heeft pas iets anders gegeten
    Het kan zo zijn dat je hond net iets anders heeft gegeten als je hem zijn maaltijd serveert. Misschien heb je het zelf helemaal niet gezien en heeft hij stiekem gegeten. Wacht een paar uurtjes en zet nogmaals zijn normale maaltijd voor hem neer. Eet hij nu wel, dan had hij hiervoor gewoon geen honger. Je kunt in plaats van even wachten ook een hondenkoekje geven. Eet hij die op, dan heeft hij geen zin in een hele maaltijd. Eet hij die niet op? Dan wil hij helemaal niet eten en is er een andere reden voor.
  3. Je hond kan schijnzwanger zijn
    Na de loopsheid kan je hond een tijdje schijnzwanger zijn. Dat gaat soms gepaard met slecht eten. Is je hond niet schijnzwanger? Dan is er een andere oorzaak.

Tips en adviezen zijn uitsluitend ter illustratie. Ga nooit alleen op deze informatie af en bel bij twijfel of bij zichtbaar leed altijd de dierenarts. Hij of zij is de enige die een (correcte) diagnose kan stellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *