Hondenvoer droog bewaren: hoe doe je dat?

Honden hebben eten nodig, maar waar bewaar je dat allemaal? De zak waarin het voer geleverd wordt scheurt vaak kapot. En als er een hersluitbare strip aan zit wordt die na enkele dagen ook minder goed werkend. Dan ruik je door het hele huis het voer en zal je huisdier ook proberen om de verpakking kapot te maken zodat hij er lekker van kan smikkelen.

Soorten dierenvoeding

Vaak gaat het om honden of katten voer. Dit is in verschillende soorten verkrijgbaar. Zo zijn er brokken, vers vlees voer en ook diepvriesvoer. Wanneer je diepvriesvoer hebt, kun je dat uiteraard in de originele verpakking laten en direct in de vriezer doen. Vers vlees moet meestal in de koelkast of in de diepvries bewaard worden, anders bederft het. Dan blijven de brokken over en daar is een geweldige oplossing voor: de voerton. Als de inhoud van je voerton ongeveer 60 liter is kun je er gemakkelijk een maandvoorraad voeding in bewaren. Tip: voerton 60 liter

Vers vlees bewaartips

Wanneer je je hond vers vlees voer geeft wordt dit meestal bevroren geleverd of gekocht. Sommige soorten kun je per portie uit de vriezer halen, andere soorten per zak. Het is aan te bevelen om niet voor langer dan twee dagen voer in de koelkast te bewaren, in verband met kans op voedselbederf. Jouw hond zal niet de eerste zijn die ziek wordt van vers hondenvoer dat te lang in de koelkast heeft gestaan. Hiervan kan hij ziek worden en gaan spugen, misselijk voelen, etc. Dat wil je toch je hond niet aandoen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *