Warm weer? Hond uit de auto!

Jaarlijks gaan er veel honden dood doordat ze in de auto worden achtergelaten terwijl het buiten vreselijk warm is. Veel mensen hebben niet in de gaten dat de temperatuur in de auto binnen 20 minuten kan oplopen tot boven de 60 graden Celcius.

Haal je hond uit de auto

Laat je hond nooit achter in de auto, en zeker niet bij warm weer. Ookal hoef je maar 5 minuutjes weg, neem te allen tijde je hond met je mee. De kans dat je langer dan 5 minuten weg blijft is groter dan de kans dat je bij terugkomst nog een levende hond aantreft.

Wees alert

Kom je een auto tegen waarin een hond zit opgesloten? Dan mag je het raam inslaan en de hond redden. Het is raadzaam om altijd de politie te waarschuwen zodat zij op de hoogte zijn en je kunnen helpen met het vinden van de eigenaar van de auto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *